Вярвай, дори и когато бури те застигат,
лесно се свежда глава,
трудно, но с вяра се настигат,
всяка мисъл, мъдрост и мечта.
Вярата е тази дето дава,
сили в живота да вървиш,
всеки връх и цел да настигнеш,
да се задържиш, дори и когато просто кръжиш.
Надеждата, като капка вино се люлее,
утолява жажди навред безброй,
но и тя понякога тъмнее,
и изчезва, като звезда в порой.
Дарявай вяра и никога не я отнемай,
прегърни някой загубил своята следа,
и знай, че и теб ще те застигнат,
вярата, надеждата и любовта!
© Атанаска Чочкова Всички права запазени