30 авг. 2023 г., 00:30

Вяра 

  Поэзия
141 2 4

 

 

Днес, подобно кирпичена къщица, нашата вяра

оцелява все още, калта на крака я държи.

О! – варта по стените ѝ вътре е толкова стара,

че се лющят останки от бели мъже и жени!

 

Половин е дуварът – опасан от тежки въжета –

от обесени думи, от повет и гробни лъжи. 

И да кажем, че вярата днес пак не ни е отнета –

е монета, която в чешмите комай не тежи. 

 

Не върви да се лъжем. Единствено себе си имаме –

пет стотинки, които отдавна в небето прахосахме!

 

Ала ето – кирпичена къщица. Вяра – за взимане! –

 

днес на нашите длани тежи. Нека си я белосаме!

 

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??