26 авг. 2007 г., 14:42

ВЯРА 

  Поэзия
919 0 6
ВЯРА
Какво, по дяволите, търся
в живота си неизживян?
До края бремето ще нося
на неосъществения си блян.

Предразсъдъци ще ме потискат
и докрай ще ме гнетят
мисли, които някой ще поиска
беззвучно да ме изпепелят.

Само светъл лъч внезапно
ще блесне кратко като в сън.
Ще вдъхне вярата в прекрасното
и пролет пак ще е навън.
1986 г. Николай Иванов

© Николай Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??