Вярвам
Често корят ме, че нямал съм вяра
и тук се реших да разкрия пред вас
в какво моят опит да вярвам ме кара,
а правил съм всичките избори АЗ!
Вярвам във хората, вярвам в доброто,
вярвам в нещата, наглед невъзможни,
в щастливото бъдеще наше, защото
вярвам в промените днес, неотложни!
Вярвам в мечтите си, вярвам, че тялото
бива подвластно на мисъл и дух,
вярвам в това, че сме части от Цялото,
в шестото чувство на сляп или глух!
Вярвам във себе си, в силната воля,
вярвам, че всичко се вече лекува,
вярвам, че няма защо да се моля,
вярвам, че мойта поезия струва!
Вярвам, че всеки човек се преражда,
вярвам, че той е с характер типичен,
вярвам, че чувствата глад или жажда
стават излишни във свят по-различен!
Вярвам, че в мрака на злобата свети
съзнание, твърде различно от звяра,
че нямаме нужда от чужди съвети,
къде да насочваме своята вяра!
© Марин Цанков Все права защищены
Поздрав и от мен!