12.09.2010 г., 12:14 ч.

Вярвам 

  Поезия » Философска
649 0 6

                       Вярвам

 

Често корят ме, че нямал съм вяра

и тук се реших да разкрия пред вас

в какво моят опит да вярвам ме кара,

а правил съм всичките избори АЗ!

 

Вярвам във хората, вярвам в доброто,

вярвам в нещата, наглед невъзможни,

в щастливото бъдеще наше, защото

вярвам в промените днес, неотложни!

 

Вярвам в мечтите си, вярвам, че тялото

бива подвластно на мисъл и дух,

вярвам в това, че сме части от Цялото,

в шестото чувство на сляп или глух!

 

Вярвам във себе си, в силната воля,

вярвам, че всичко се вече лекува,

вярвам, че няма защо да се моля,

вярвам, че мойта поезия струва!

 

Вярвам, че всеки човек се преражда,

вярвам, че той е с характер типичен,

вярвам, че чувствата глад или жажда

стават излишни във свят по-различен!

 

Вярвам, че в мрака на злобата свети

съзнание, твърде различно от звяра,

че нямаме нужда от чужди съвети,

къде да насочваме своята вяра!

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??