26 янв. 2011 г., 16:13

Въгленче в снега 

  Поэзия » Пейзажная
919 0 15

Трепери въздухът от студ.
Стъкла премръзнали припяват
мелодия с протяжен звук
и мисли снежни ми навяват.

Обвита с  бяла пелена,
земята  сгушено заспала,
сънува сън за пролетта,
за слънчев смях и незабрава.

По нея стъпките... хрущят,
проправяйки пъртина бяла,
оставяйки следи от сняг
в душата, обич закопняла.

Студено е... но весел лъч
провря се в  стъклената пряспа.
Усмихна се денят отвън
и в мене... въгленче проблясна.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??