28 апр. 2012 г., 23:54

Вълшебник 

  Поэзия » Философская
469 0 0

 

ВЪЛШЕБНИК

 

 

Сънят напира в моите зеници,

отправени в бездънното небе,

покрито от огньове и искрици.

Тоз палавник на нощната кралица

от мислите ми лакомо краде!

 

 

Но после в свойте медени покои

изкупва мигом всички грехове.

Дарява ми мечти като порои,

по-силни и от морския прибой,

по-страстни от самите дъждове!

 

 

Тогава аз съм истински щастлива,

унесена в копнежна суета

и сладостно отпусната, лениво

разтварям за желания красиви

душата си с наивна чистота!

 

 

И винаги към моята вселена

отнася ме сънят ми бледолик.

Разперил той крилото си над мене,

оставя ме да тичам заслепена

след блясъка на някой слънчев миг!

 


© Сафия Сандерс Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??