Вълшебството на музиката ми говори
със тонове и образи, и светлина,
като картина ми рисува цветни багри,
и носи радост в моята душа.
Понякога извиква пясъчни пустини,
с керван камили дълго движа се през тях,
далечината е изпълнена с миражи
и красотата им почувствах и разбрах.
Понякога от звуците се раждат думи,
които шепнат музиката на дъжда,
и те навяват странни тъжни рими,
и ме понасят в светлата си самота.
Но често носят красотата на цветята,
сиянието им прекрасно в цветове,
поели са диханието на земята
и сякаш са дошли от други светове.
Вълшебството на музиката ми говори,
когато златно слънцето навън блести,
и тоновете се разтварят във усмивки,
и носят щастие, и обич, и мечти.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены