ВЪПРОСИ, ВЪПРОСИ...
Какво е щастие?
Субстанция? Или измама?
Чувство или птица,
търсеща незнайно рамо?
Има ли го или пък го няма?
А радостта?
Какво е радостта
от малките неща в живота?
Какво е радостта
от факта, че си жив на следващия ден;
от изгрева и залеза,
от цветето, разцъфнало през пролетта?
Какво е радостта
да преоткриваш всеки ден света,
да търсиш и намираш красота
в малките и незначителни неща?
И тяхното очарование открил,
навярно ще възкликнеш:
“Господи, о, колко съм щастлив!
Това е щастие! Това е!”
1995 г.
© Румен Ченков Все права защищены