Човек не покорява върхове.
Изкачва ги, оглежда се и слиза.
Върхът е връх, защото е далеч
от всякакви потребности за близост.
Там не виреят други светове
освен светът, избрал да бъде вятър.
Върхът е връх и не дели на две
© Мартин Спасов Все права защищены