Роден край, възхитителен звук,
отронен от струни на лира.
Сгушен в пазвата, точно ей тук,
на̀едно със сърцето пулсира.
Роден край - детска мечта,
пришита на криле от всемира.
Липов чай, топъл хляб от пещта,
кичест ясен, гнездо на комина.
Роден край, натежала лозница,
маргаритки, лалета и ружи.
Под стрехата гнездо лястовиче,
сън спокоен в нощ теменужена.
Роден край, при теб ще се върна
и от извора жадна ще пия.
Детски спомени, за да прегърна,
във вързопче любов да си свия.
© Златка Чардакова Все права защищены