20 мар. 2008 г., 17:36

Възмездие 

  Поэзия » Другая
798 0 9
 

Дали ще дойде ден

и ти да дириш брод.

За да преминеш и да си спасен

от много страшен, грешен ход.

 

От стъпка не на време,

препънала и пратила те в калта.

С непоносимото за тебе бреме,

да бъдеш жертва на греха.

 

Да вярваш, че си истински виновен,

съсипвайки те удара на мисълта.

Участник в сблъсък тъй отровен,

овъзмезден да си над съвестта.

 

Дали ще дойде ден,

за втори истински живот.

Осмислил веч, но и изцелен,

да е пред теб спасителният брод.

© Валентин Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??