24 февр. 2022 г., 21:13

Възмездие 

  Поэзия
180 0 2

 

Разпъна ме на кръст

Във Прометей превърна ме

С плътта ми...

птиците нахрани!

От злоба и от мъст,

човешкото във себе си уби

и звяра,

да го замести, там покани...

Да ме погубиш пожела

Да ме изтриеш от живота

И сякаш никога не съм била -

в забвение, да се стопя

и да изчезна,

със стръв и жар си пожела!

Ала допусна грешка...

Забрави...

че птиците със мен нахрани...

 

Valentina Mitova

23/02/2022

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??