Чудя се какво ли е да имаш баща,
който не пие бира за закуска
и да го молиш да остава, не да напуска
битието ти всяка нощ.
Чудя се какво ли е да имаш брат,
който те целува за здравей,
и те прегръща за добро утро,
вместо да поздравява като змей
с пламъци от думи.
Чудя се какво ли е да имаш баба,
която не смята, че братовчедите
са по-важни от съществуването ти
безгрижно.
Чудя се, семейство ли получих
на рождения си ден
или уроци безброй за
света студен.
© Жале Семпере Все права защищены