По поръчка на Краси
Ако трябва да разчитам
насекоми да яда,
аз - хлебарки предпочитам,
те са истинска храна!
Те са хрупкави и сочни,
карамелени на цвят.
В гарнитурите с картофки
съм ги срещал на обяд.
Слагал съм дори и живи
бели червеи в уста.
С вишни, с ябълки и сливи
съм ги гълтал, ей така!
Пил съм хиляди комари,
също всякакви мухи.
С таратори и с Пулмари,
а и с кисели бози.
Цели мравки съм опитвал
като мъничко момче.
Бил съм адски любопитен,
вечно гладничко дете.
Гълтал съм и торен червей
цяла педя дължина!
Без напразно да се нервя
съм опитвал и змия!
Ял съм, к’ви ли не гадини,
пеперуди и пчели.
Те съдържат - протеини,
и са бъдещи храни.
Щом поръчат от Европа
насекоми да яда,
аз със истинска охота
на стоножки ще се спра.
Юри
Йовев
Февруари
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
По-добре да си свенлива,
но добра и талантлива.
Хапвай си червени мравки
подсладени с незабравки
без изобщо да ти пука
за бардаците ни тука! 😀😀😀