12 янв. 2021 г., 07:33

Януарски дъжд 

  Поэзия » Любовная, Пейзажная
519 2 4

 

От дни не спира да вали

дъжд пороен, сякаш със причина.

Снегът решил е той да отмени

и направили са сделка тази зима. 


Той къпе голата Земя,

и сваля нежно мръсната ѝ дреха,

полива я с дъждовната вода,

дарява мир, поискана утеха. 

 

Всяка болест и злина отмива,

всички рани чисти от калта.

Всяка радост той разкрива,

открехва леко тайнствена врата.

 

Земята жадно от дъжда отпива,

като лек прочиства нейната душа,

дъждът напомни ѝ колко е красива

и няма вече болест, само свобода!

© Фатиме Шахин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Всичко е по детски леко,
    четейки вашата творба,
    отлитяха на мига далеко,
    тревога, студ и суета, Благодаря!
  • Дано така да бъде! Хубаво, поздравления
  • "Той къпе голата Земя,

    и сваля нежно мръсната ѝ дреха..." ???
  • Дъждовна свобода!
Предложения
: ??:??