27 июн. 2023 г., 21:18

Юни 

  Поэзия » Другая
128 0 0

Месец юни - той напомня дестство,
с клони натежали от череши.
Онзи Юни - бос, безгрижен, весел
пак с поройни дъждове валеше.

 

И затичано от мен детето
вкупом с всички гонеше дъгата.
Ами приказката вечер, дето
слушахме за феи във гората?

 

А сега - ни феи, ни дъгите.
Кой ли търси и звезди в небето?
Книгите забравени горките...
За роботи им тупти сърцето.

 

Ех, ти Юни! Събери децата!
Наведи им клони със череши!
Нека боси тичат във  водата,
че със дъжд сега си, както беше...

© Ани Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??