18 нояб. 2011 г., 10:37

За четиридесет години скитане 

  Поэзия » Гражданская
602 0 2


За четиридесет години скитане


Бедността ни е в очите, не в ръцете...
Слабостта ни е в гърдите, не в ръцете...
Гордостта ни е в книгите, не в ръцете...

(А ръце са ни дадени
да творим, градим и събаряме...)

Делата ни са дела на изменчивите...
Думите ни са думи за глухи и слепите,
угаждащи ни лъжи(ци). Где истините!?

(Животът ни е живот
за четиридесет години скитане...)

© Боряна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??