21 мая 2022 г., 09:58

За да блестиш 

  Поэзия
211 0 2

Трябва да е тъмно,
за да видиш как свети луната,
как блестят звездите,
да можеш да чуеш с душата
и да видиш не само с очите.

Трябва да си патил с малки хора,
за да израснеш голям човек,
да си губил много пъти опора,
за да се научиш да вървиш напред.

Трябва дълго да си будувал,
за да може лесно да заспиш,
в силни пожари да си бушувал,
за да може и в пепелта, пак да блестиш.


© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??