4 мар. 2015 г., 22:03

За да ме има 

  Поэзия » Гражданская
647 0 3


Честит национален празник на всички българи! Поклон пред героите на България!


За да ме има


За да ме има, имаше Апостол,

хвърката чета, кърваво послание,

вървеше ти със три синджира роби

към своето най-тежко изпитание.

 

За да ме има, имаше голгота,

посичаха те, плюеше връз кръста,

в сълза събираше за мен живота

и пак заради мен възкръсна.

 

За да ме има - горда, непреклонна,

да не мълча и  всичко да умея,

такава ме сънуваше, Българийо,

и аз заради теб живея!


                        

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви! Дано повече българи го превърнат в свое верую.
  • "в сълза събираше за мен живота
    и пак заради мен възкръсна"
    Много са дали живота си за да ни има. Трябва да помним подвига им и да живеем заради България! Хареса ми!
  • Браво!
Предложения
: ??:??