23 мая 2007 г., 16:14

За да не рискуваш 

  Поэзия
876 0 4
За да не рискуваш нищо
трябва да мълчиш,
а следваш ли порива на сърцето си -
да крещиш.
Неубоздано  смелата ти мисъл
достига до върха като вълната,
 дръзнала да се пребори със стена.
И ето сблъсъка - скала.
Крясък от разбити мечти.
Сирените и тяхната песен,
лъжливото слово.
Грохотът от прибоя
обсебва душата ми.
Ще следвам порива на сърцето си.
Ще се преборя с теб, Живот.
Хайде, ела!
Призовавам те.
Искам те лице срещу лице!

© Галина Кралева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??