11 дек. 2009 г., 11:59

За да запазя детското в мен... 

  Поэзия
1205 0 3


За да запазя детското в мен, обещавам

от живота да не спирам да се впечатлявам,

да се връщам към детските спомени ясни,

да си спомням често за дните прекрасни,

когато постигах туй, дето искам,

без мисли мозъка ми нагло да притискат.

Няма да спра да задавам въпроси

като: Защо не ходим по улиците боси?”.

С детска наивност ще подминавам обидите –

да го постигна мога, ще видите,

че никога вече няма да съжалявам,

когато към бъдещето вратите си отварям.

Обещавам също по детски да обичам

и след мечтите безгрижно и волно да тичам.

За утрешния ден вече няма да мисля,

за мига ще живея както поискам.

И ще знам, че животът не е чак толкова труден,

ако живееш във детското щастие влюбен...

© Теди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??