26 дек. 2007 г., 12:56

За двама 

  Поэзия
695 0 7
Недей, не казвай нищо... Замълчи...
Ни дума,  шепот не отронвай,
не искам да пробудиш този миг,
сънят и нощните ни спомени...

Мълчи... Дочу ли тишината сива,
как с тихи длани те докосна,
как спящото море, звездите и луната,
дариха те с прегръдка топла?

Дочу ли моите мисли, потопени
в мълчание, в безплътна синева,
крещящата ми обич в теб е преродена
в безмълвен дъх по твоята страна.

Видя ли? Няма нужда да говорим -
на нас ни трябва само тишина,
едно небе, звезди красиви,
и обич в тихите сърца.

Мълчи... Погледай щастието и простора,
небесния безкрай в златисто осветен.
Една звезда достатъчно говори!...
За двама ни... за теб и мен!

© Георги Зафиров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??