За едни чорапи
Нямаше да има чорапи,
ако нямаше крака.
Ако стъпалата бяха лапи,
трябваше да е така.
Само че, обаче, хората
имат жилави нога!
И нали във тази изнемога
трябва да се пази чистота,
вече са решили, хората,
да обуват своите ходила.
И навличат те чорапи в жегата,
галоши, чехли, сандалà.
И тогава идва неизбежното -
във ботуши краците ни се потят.
После ни застига неприятното -
стъпалата между пръстите смърдят.
И множат се гъбични инфекции
там под ноктите и в разни междини.
Наблюдаваме във въздуха дисперсии*,
става ясно, че топят се мазнини!
Хора, мийте си краката,
мийте ги от ден за ден!
Не бъдете раса простовата!
Дръжте мозъка си оросен**!
*Дисперсията представлява пречупване на светлинните лъчи.
**Смрадта води до замайване.
© Калин Кръстев Все права защищены