11.08.2010 г., 12:51 ч.

За едни чорапи 

  Поезия » Хумористична
804 0 6

За едни чорапи

Нямаше да има чорапи,

ако нямаше крака.

Ако стъпалата бяха лапи,

трябваше да е така.

 

Само че, обаче, хората

имат жилави нога!

И нали във тази изнемога

трябва да се пази чистота,

 

вече са решили, хората,

да обуват своите ходила.

И навличат те чорапи в жегата,

галоши, чехли, сандалà.

 

И тогава идва неизбежното -

във ботуши краците ни се потят.

После ни застига неприятното -

стъпалата между пръстите смърдят.

 

И множат се гъбични инфекции

там под ноктите и в разни междини.

Наблюдаваме във въздуха дисперсии*,

става ясно, че топят се мазнини!

 

Хора, мийте си краката,

мийте ги от ден за ден!

Не бъдете раса простовата!

Дръжте мозъка си оросен**!

 

*Дисперсията представлява пречупване на светлинните лъчи.

**Смрадта води до замайване.

© Калин Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??