16 мая 2012 г., 09:21

За генеалогията на Адам и Ева 

  Поэзия » Философская
378 0 2

 

 

 

За генеалогията на Адам и Ева

(резюме от един симпозиум)

 

Симпозиумът бил на тема

да изясни пред обществото-

какъв е на Адам и Ева

генезиса и потеклото.

 

Събрани учени прочути

били и видни богослови

и във безкрайните диспути

добавял всеки факти нови...

 

... Надвиквал яростната врява

надменен лорд с перука сива,

че нацията му дарява

светът със нова перспектива.

 

И значи: „Точно по канона

щом трябвало ребро тогава,

то джентълмен от Албиона

безкористно го подарява,

 

макар че зарад Съществото,

от Библията както  знаем

създадено му от реброто,

ще го прогони Бог от Рая...”

 

... Излязал делегат от Франция

и казаното да обори

страстта използвал за гаранция

на доводите си във спора:

 

„Те първо със плътта грешили

и явно е че са французи,

но щом и Любовта открили,

то няма как да бъдат други...”

 

... И всеки доводи привеждал

сам тезата си да докаже,

а вече губели надежда

когато за да се изкаже

 

поискал българин свенливо,

но щом започнал да говори,

то всичко в миг се променило

и сложил точка той на спора,

 

и край на всичките въпроси:

че само българите знаят

и да живеят голи, боси,

и пак да мислят, че са в Раят!..

 

16.05.2012.  д-р Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??