20 июн. 2021 г., 07:31  

За жива вода 

  Поэзия » Юмористическая
326 0 0

Далече, далече от тук,

през девет земи във десета

на всички закони напук

живее старица проклета.

 

Магьосница казват е тя,

изкусно съдбите реди.

Е малко е тра, тра - ла - ла,

но кой днес не е? Я кажи!

 

При нея отидох и аз,

с влака пътувах натам.

Не е будала Бай ви Спас,

пести от транспорт и салам.

 

Защо се дотътри и ти?

Да беше облякъл костюм!

Пари, ще поискаш. Пари!

Не идват при мене за ум.

 

Недейте, госпожо, така,

дошъл съм за нещо различно.

За капчица жива вода,

Ви моля съвсем нетипично.

 

Вода ли? То никаква няма,

от седмица има режим.

Но казвай за твоята драма,

проблема ти, как да решим.

 

За пенсия нямам години

и стажът ми нещо тънее,

по таблици нови - върлини.

Поне още век да живея?

 

Айм сори, бачкатор! Не става!

На НОИ и петак не дължа.

Отивай да бъхтиш за слава,

не пръскам за глупост вода.

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??