8 авг. 2021 г., 12:39

За какво плача? 

  Поэзия » Гражданская
316 0 0

Плача, че сме разграден двор,

че много бандити не са в затвор,

че с престъпления става се богат,

че всеки прост циничен гад,

лишен от скрупули и морал,

що през прехода е забогатял,

по е почитан от народа,

макар в главата да е гола вода,

че вярваме на всеки лъжец,

който претендира да е спец

в политиката, но ценз няма,

че народът пак унесе се, задряма

в очакване на поредния "месия",

който пак ще ни докара до просия,

че в болниците много се краде

уж да те лекуват по-добре,

че образованието девалвира,

че доскоро всичко се корумпира,

че държавата с мафията се сля,

докато стадото овце отново бля...

"Не народ, а мърши!" -

всичко тука се прекърши!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??