Моята любима майка
на земята е най-свята,
толкова красива и добра,
тя за мен е най-значимата жена.
Когато я погледнеш, знаеш,
всичко можеш с нея да споделиш,
с нея можеш да мечтаеш
и дори да отидеш до Париж.
Винаги е тя опора моя,
без нея и да искам, не мога,
как да ти се отблагодаря, мила мамо,
как да те погледна само.
Щом до мен застанеш,
животът по-лек е
и не можеш да не си признаеш,
за всички се раздаваш, знаеш.
Защо така си ти решила,
с всички да си толкова мила,
качват ти се на главата,
но ти търпиш, горката.
Прекалено грижиш се за мен,
понякога не се усещаш дори,
че и аз ще се грижа за теб,
каквото и да те сполети.
Не заслужаваш ти да си сама,
мъж за теб дали ще се намери,
как да кажа аз това,
не си за някой, който се чумери.
© Kristin Kostova Все права защищены