26.07.2018 г., 20:20 ч.

За майката 

  Поезия » Свободен стих
676 1 0

Моята любима майка

на земята е най-свята,

толкова красива и добра,

тя за мен е най-значимата жена.

 

Когато я погледнеш, знаеш,

всичко можеш с нея да споделиш,

с нея можеш да мечтаеш

и дори да отидеш до Париж. 

 

Винаги е тя опора моя,

без нея и да искам, не мога,

как да ти се отблагодаря, мила мамо,

как да те погледна само. 

 

Щом до мен застанеш,

животът по-лек е

и не можеш да не си признаеш,

за всички се раздаваш, знаеш.

 

Защо така си ти решила,

с всички да си толкова мила,

качват ти се на главата,

но ти търпиш, горката.

 

Прекалено грижиш се за мен,

понякога не се усещаш дори,

че и аз ще се грижа за теб,

каквото и да те сполети. 

 

Не заслужаваш ти да си сама,

мъж за теб дали ще се намери, 

как да кажа аз това,

не си за някой, който се чумери. 

 

 

 

© Kristin Kostova Всички права запазени

Стихотворение за майката. 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??