1 сент. 2013 г., 12:16

За "перестройка"-та в "надстройката" 

  Поэзия » Гражданская
703 1 2

Недоволните излизат на протест

срещу "леви", "десни", "центъра" и "задкулисни".

Не е недоволство, а е БЕС

срещу измамени мечти, опоскани...

 

Дълго време тлееше гнева -

гладът не беше толкоз осезаем.

Правото народно е това -

да потърси сметка! Не живот назаем!

 

"Трудно никак преходът не мина"

или тъй поне ни беше "разяснено".

Само че, година след година

сърбахме попара разводнена.

 

Залците не бяха за народа -

той трохите сбираше свидливо.

А сега е вече "нанагорно"

и ядът в протести се излива.

 

Кой е крив и кой е прав - не зная -

всеки брани истината своя.

Само че, какъв ще бъде края,

ще реши единствено НАРОДЪТ!

 

27. 06.2013 г.

© Таня Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??