Запази за мене понеделника -
най-безличният от всички дни,
на добрата седмица безделника -
в понеделник на кого върви?
Кой във понеделник чака премия,
тото-фиш кой пуска в този ден?
В понеделник пламва епидемия
от каръци, точно като мен.
Затова не искам обещания,
че ще звъннеш „утре, може би”.
В понеделник твоето мълчание
ще залепне – марка върху плик
с адресат – най-тъмната галактика,
до: планетата без грам късмет,
дето е от край до край Антарктика
и е понеделник всеки ден.
© Росица Все права защищены