8 мар. 2012 г., 20:24

За последно в очите... 

  Поэзия » Любовная
563 0 1

ReNiTo feat. lamarin

 

Днес погледнах за последно във очите,
но в тях една безкрайна празнота видях,
нямаше го огънят, а само пепел скрита
и в нея стъпките на идваща печал съзрях.

Часовникът отмерва последните минути,
още само миг до полунощ и край,
като пепеляшка ще изчезна от мечтите,
като прогонен ангел от своя земен рай.

Ще ти говоря за любов, макар че тръгвам,
и в мислите ми утре пак ще бъдеш само ти,
в погледа ми топлина за теб ще има,
и само теб ще чакам... моля те върни онези дни...


В последен поглед тежко дишаха очите
и в огледалото дори не ги познах -
едно лице, напълно скрито от сълзите,
любовни въглени със грим и шепа прах!


© Ирина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??