Lycki & Mojsei
-Истината има мяра
даже сред неясни факти,
сочещи на изневяра
в блъсканица с лакти.
-Обяснение ти дължа,
а различието лежи
и израства то в лъжа,
а пък тя започва да тежи.
-Туй е истина горчива -
фактите изглеждат черни
и душата търпелива
гази думите неверни...
-Затова в дебри диви
любовта ни става вяла
и нахлуват чувства сиви
в душата застояла.
-Фактите несподелени
стават нашите черупки,
а душите са ранени
с поредни тъмни дупки.
-Беше моя мила дама,
а сега сме стая празна-
чезне чувството за двама:
бездна тъпа и омразна.
-Черна сянка е изяла
любовта и аз ридая -
няма вече радост бяла
и това добре го зная.
Искам туй да ти покажа,
но душата ми се скъса
и затуй ще ти откажа -
с теб сме два различни къса.
-Нищо повече не ти дължа
в позиция горделива-
истината тъне в лъжа,
а душата стене завистлива.
© Валери Рибаров Все права защищены
Моето скромно мнение е,че това стихотворение е чудесно!!!