28 авг. 2023 г., 18:29

За скитниците не тъгува никой 

  Поэзия » Другая
282 9 16

За скитниците не тъгува никой,
те с вятъра се носят, като дим.
Залипсвам ли ти – само ме повикай,
на разни теми да си помълчим.

 

Не ми разказвай, не държа да зная,
последната цигара ще ти дам.
Гордееш се с парченцето от рая,
но Бог не си, а мъж – безкрайно сам.

 

Дойдох за миг! Говорим два езика,
а моят неразбран е и е тих...
За скитниците не тъгува никой,
остава само ненаписан стих...
 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??