Когато розата разцъфне,
едно листо ще се подвие,
ще залинее и закрее, осланено от собственото си несъвършенство.
А после второ, трето...
Тогава славеят не ще приближава вече до вехнещото цвете.
По-подобаваща компания ще търси.
И не, че птицата ще пее по-сладостно след бързата раздяла,
но новата любов го мами и изкушава.
© Мая Пенчева Все права защищены