23.08.2008 г., 22:01 ч.

За славея и розата 

  Поезия » Пейзажна
729 0 5

 

 

 

Когато розата разцъфне,

едно листо ще се подвие,

ще залинее и закрее, осланено от собственото си несъвършенство.

А после второ, трето...

Тогава славеят не ще приближава вече до вехнещото цвете.

По-подобаваща компания ще търси.

И не, че птицата ще пее по-сладостно след бързата раздяла,

но новата любов го мами и изкушава.

© Мая Пенчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??