27 окт. 2012 г., 14:45

За тебе, животе... 

  Поэзия » Другая
848 0 1

За тебе копнея,
за тебе, животе -
бляскав,
прекрасен,
мрачен
и съдбоносен.
За тебе, животе,
копнея,
всичко бих дал
и от нищо
не бих се отказал.
Без тебе, животе,
не бих почувствал
майчина ласка,
бащина подкрепа
и сестрина обич.
Без тебе, животе,
няма любов
и няма омраза.
Без тебе, животе,
липсва тръпката,
липсва любимата
и липсват децата…
Без тебе, животе,
няма път
към смъртта.

 


©2012 Николай Пеняшки - Плашков

 

© Николай Пеняшки-Плашков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Без тебе, животе,
    липсва тръпката,
    липсва любимата
    и липсват децата…

    Без тебе, животе,
    няма път
    към смъртта.

    Много мъдро и силно!
Предложения
: ??:??