За тебе копнея,
за тебе, животе -
бляскав,
прекрасен,
мрачен
и съдбоносен.
За тебе, животе,
копнея,
всичко бих дал
и от нищо
не бих се отказал.
Без тебе, животе,
не бих почувствал
майчина ласка,
бащина подкрепа
и сестрина обич.
Без тебе, животе,
няма любов
и няма омраза.
Без тебе, животе,
липсва тръпката,
липсва любимата
и липсват децата…
Без тебе, животе,
няма път
към смъртта.
©2012 Николай Пеняшки - Плашков
© Николай Пеняшки-Плашков All rights reserved.
липсва тръпката,
липсва любимата
и липсват децата…
Без тебе, животе,
няма път
към смъртта.
Много мъдро и силно!