1 мар. 2022 г., 14:04

За Украйна 

  Поэзия » Гражданская
326 0 0

Украйна  Украйна  Украйна,

хей хора в ръце се вземете

Украйна  Украйна  Украйна,

за нея днес Господ молете!

 

Да бъде диктаторът спрян,

а силата негова черна отнета.

Земята да бъде от слънце огряна,

дъжд чист да струи от небето.

 

Небе синьо искаме тука да има,

дъги пъстри, облаци дъждовни.

Не искаме бомби да падат върху ни,

мъгли да ни тровят тъй черни, оловни.

 

Урок ненаучен останал е явно,

от историята прах до днес да събира.

Забравихме колко войната е гадна,

умът ми туй днес все тъй не побира.

 

Войната жестока днес който ще пали,

проклинам го, друго да сторя не мога.

Свидетели да са ми всички пред Бога,

ангелите крилати и хората на земята,

а в царство подземно дори сатаната.

 

Проклет да е трижди, завинаги значи,

ад нека получи, във вечността клада.

Урокът си все ще научим тъй трудно обаче,

а що надробихме, със него ще страдаме.

 

Украйна  Украйна  Украйна,

да те спасим днес е време.

Диктаторът злобен, омразен,

тук заедно само ще спрем.

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??