23 февр. 2008 г., 21:21

За воинската чест по партизански 

  Поэзия » Юмористическая
572 0 1
"Щом мястото е близо до вода,
отваряй си очите за славяните,
че нашите бойци да изненадат,
в гърба да им изскочат из засада,
промъквайки се нощем като жаби -
те през тръстики дишат под вода
изкусно, без да се задавят
и часовия свалят със стрела,
изпод водата... Често така правят."

(Записал туй ромейският хронист
и нашите деди така разправят.)

"Давид бил дребен, добре стрелял с прашка
и Голиат изпатил си за миг,
преди да влезе в близък бой юнашката,
с глава разбита, проснал се без вик."

(История за камъка и прашката,
разказана в един библейски мит)

© Кирил Ценев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??