30 мая 2006 г., 16:04

ЗАБРАНЯВАМ 

  Поэзия
893 0 4
Забранявам да се влюбваш неуместно!
Към тебе извират ми всички реки.
Да преминеш на червено, ще е грешно,
и  завои по равният път, не криви!
Аз не давам да охлузваш  коляно
и те пазя като сън на заспало дете.
След поройна стихийност измамно
ще изглежда в очите ти всяко лице.
В долината на женската хитрост
с бързина обетоват се жадни нозе.
И завличат в поредната низост,
заблудени, съпружески, волни ръце.
Аз не давам  светлинна колона
да руши я ласкателно друга жена,
моят храм е с едничка икона -
с твоят образ и моята сляпа съдба!

© Милена Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??