27 февр. 2022 г., 16:30  

Забравѝ 

  Поэзия
402 2 14

Забравѝ как се казвах довчера.

Този влак е за невъзвращенци.

Път без изход погълна ме черен.

Укротен и умиротворен си.

 

Претърсѝ си до дъно сърцето

и одухай му всяка прашинка,

програмирай го общоприето,

далновидно да стане машинка.

 

Отхвърлѝ всякакви изненади,

пулса му заздрави, регулирай.

Късно е за заря, канонади,

предпазѝ го от сън дерайлирал.

 

Непрактично е да се сбогува,

в бездихание глъхне след огън.

Престорѝ се на глух, недочуващ,

пръстена ми пусни пред бездомен.

 

 

 

© Светличка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??