Пролетта за сетен път
захрани сочно лятото
после се скри прикрила гръд
набъбнала от мляко
Зеленожълтите пана
узряват вече и бледнеят
по пладне житните поля
доволно натежали пеят
Пристигат лятото и есента
напълнили кореми
разцъфнали с плод на страстта
във бременност поредна
Прекрасен светъл юнски ден
препълнен се изнизва
красив от любовта дарен
полека вечерта заспива
© Дух на лютеницата Все права защищены