29 февр. 2008 г., 11:43

Загадката на Питър Пан 

  Поэзия » Другая
620 0 4
Защо така се получава -
уж всички вярваме в това,
че е красиво и прекрасно,
а често виждаме Света
във крайностите на контраста,
или във скучна сивота,
наместо да творим нюанси?

"Защо ли? Еее, ще разбереш,
че тъй се случва, щом пораснеш."
И тъй, порастваш... Щеш-не щеш.

Уж всички някога порастват,
но все така се получава,
че пак превръщаш се в дете
понякога, макар и рядко,
и в приключения тогава
си пак готов да се завреш,
Светът отново е загадка.

Така се случва... Ако щеш,
да дръзнеш да не се съмняваш
в това, което "занапред",
"Сега и Тук" да го направиш
и да се пробваш "на късмет",
забравил взимане и даване,
от любопитство пак обзет.

© Кирил Ценев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??