Светкавица раздира свод небесен,
тъмно е... гърми,
а той като в сън унесен...
моли се човекът с гаснещи очи.
И там сред тъмнината,
там сред пустошта -
планини високи
и безширни небеса...
Лети душата с ангелски криле,
няма я луната,
няма никой да я спре.
Слънчев лъч промъква се през мрака,
светлина разсейва тъмнината,
а отвън я чака,
чака самотата...
Една молитва няма край,
надежда, лед и тъмнина,
сън вековен на загиваща душа...
© Деница Все права защищены