Тез дечица непослушни
със какво да усмирим?
Лесно е и много просто,
с лакомства ще ги дарим!
Ако търсиш с притеснение
срещу пакост амулет
има сигурно решение-
вика му се сладолед...
Бял,кафяв и с плодове,
всеки път неустоим
и децата са щастливи,
възрастните сладко спим!
С друг любимец малчугански
в миг изчезва всеки глад.
И големите го искат -
той се казва шоколад!
Щом небцето го усети,
грейва детското лице
и прегръдка топла мигом
е готово да даде!
А във детството далечно
имах аз любим герой.
Той топеше се в устата,
мисля сещате се кой!
Минеш ли през махалата,
срещаш винаги дете
с нещо цветно във ръката-
вкусно захарно петле!
Тъй си е от памтивека,
лакомството побеждава,
щастие е за детето,
буйните успокоява.
Ала слушайте дечица!
Има и една беля -
зъбчетата се развалят,
щом ги пипне захарта.
И след лакомство прекрасно
имам аз един съвет -
с четка, паста ги измийте,
здрави да сте най-напред!
© Ивайло Симеонов Все права защищены