Sep 18, 2021, 9:32 PM

Захарно петле 

  Poetry » For kids
684 3 16

Тез дечица непослушни

със какво да усмирим?

Лесно е и много просто,

с лакомства ще ги дарим!

 

Ако търсиш с притеснение

срещу пакост амулет

има сигурно решение-

вика му се сладолед...

 

Бял,кафяв и с плодове,

всеки път неустоим

и децата са щастливи,

възрастните сладко спим!

 

С друг любимец малчугански

в миг изчезва всеки глад.

И големите го искат -

той се казва шоколад!

 

Щом небцето го усети,

грейва детското лице

и прегръдка топла мигом

е готово да даде!

 

А във детството далечно

имах аз любим герой.

Той топеше се в устата,

мисля сещате се кой!

 

Минеш ли през махалата,

срещаш винаги дете

с нещо цветно във ръката-

вкусно захарно петле!

 

Тъй си е от памтивека,

лакомството побеждава,

щастие е за детето,

буйните успокоява.

 

Ала слушайте дечица!

Има и една беля -

зъбчетата се развалят,

щом ги пипне захарта.

 

И след лакомство прекрасно

имам аз един съвет -

с четка, паста ги измийте,

здрави да сте най-напред!

© Ивайло Симеонов All rights reserved.

The work is a contestant:

Любимите детски лакомства »

5 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??