Зайче Байче, с бяла гушка,
малък пухкав непослушко,
във гората скок-подскок,
търси си от морков сок.
Скок в едното храстче - няма,
скок и скок, и скок-подскок,
май се е привършил този сок!
Никъде в гората няма.
Ех, каква беда голяма!
Скача Зайко непослушен,
скача гладен, умърлушен,
чак ушенцето му клепна.
И закапаха сълзички
от и двете му очички.
Плаче Зайко и се вайка,
но пристигна мама Зайка.
Чула тя от кака Сврачка,
че е тъжен Зайко и че плачка.
Скочила до магазина,
взела сок една дузина.
Ех, ти, мъничко юначе,
бива ли така да плачеш?
Пийна зайчето от сока
и направи сто подскока!
© Людмила Зарева Все права защищены
чак ушенцето му клепна" - много ми хареса