Понякога преди, но все по-често,
напоследък ме обгръща този мрак,
във който припознавам неизвестното
и бъдещето в израз - "Няма как!"
Но тайно, много скрито надълбоко,
във мене се таи една надежда,
че ти ще ме обичаш страшно много
и любовта ни ще е факт до неизбежност.
Ала е приказка. И стих. И въжделение.
Теб има те, но повече те няма.
Боли, ако си само вдъхновение,
очакване, заблуда или драма...
И въпреки това те пускам в себе си.
Така забравям, че тъгата ме прегръща.
Не искам аз покоят щом намеря,
носталгия назад да ме завръща...
Единствено повярвай ми, ръцете ти,
едно докосване - завира ми кръвта!
Те биха стоплили, умиращо сърцето ми,
но закъсня и Ти. Ужасно закъсня...
Danny Diester
(Стихопат.)
© Данаил Антонов Все права защищены